Welcome & Game rules

2009.12.27. 20:56

 

Szia!

Egy kis nyomozásra invitállak, remélem örömödet leled benne.

A játékszabályok: alább találsz egy rövid történetet, olvasd el figyelmesen! A feladat, hogy a szereplőktől kérdezve kitaláld, mi történt pontosan, és leleplezd a gyilkost. A játék annyiban tér el a hagyományos logisztori műfajától, hogy itt nem egy objektív mesélőtől kérdezhetsz, hanem a történet szereplőitől/gyanúsítottjaitól. Cserébe azonban (a legtöbb esetben) nem csak eldöntendő kérdéseket tehetsz fel, bár erre is lesz példa.

A történetnek 10 aktív szereplője van, egy-egy poszt tartozik hozzájuk. Hogy a játékot egy kicsit megnehezítsük, addig nem kérdezhetsz egy adott szereplőtől, amíg a hozzájuk tartozó rejtvényt meg nem fejted. A megfejtéseket, és a kérdéseket kommentek formájában írd be, és amint látom, hogy új kérdés érkezik, már írom is a választ. Ha megvan a megoldás, azt e poszt kommentjeibe írd be!

Ha esetleg más is olvassa ezt a blogot, attól kérném, hogy ne rontsa el spoilerekkel a játékélményt. Szurkolni, tippeket adni persze lehet.

A rejtvényekkel kapcsolatban:

Öt kategória van mindegyikből két példány. A kategóriák:

1.     -Kódolt idézetek: valamilyen eljárás alapján kódoltam egy-egy idézetet, a kérdés az, hogy kitől származnak, tehát a kommentek közé egy-egy nevet várok. Itt az egyik feladatban idézőjeleket találsz, de ezek csak arra szolgálnak, hogy jelöljék a dupla karakteres betűket, vagyis amik idézőjelek között vannak, azokat a karaktereket egyben érdemes kezelni.

2.    -Anagramma: azt hiszem, ezt nem kell nagyon magyarázni – összekevert betűk, a feladat, hoyg kirakj belőle valamit, ami szerinted a megoldás lehet (van elég egyértelmű megoldás). Anagramma keresőt használni hivatalosan nem ér, csalni igen. ;)

    -Képrejtvény: ez is elég egyértelmű.

4.       Műveltségi kérdések: egy zenei, és egy filmes témájú feladvány. Egy-egy személyről adtam meg infókat, ez alapján kell kitalálni, vajon kiről is lehet szó. Nem tudom, mennyire sikerültek vajon nehézre, esetleg az idő előrehaladtával több infó megadásáról is szó lehet.

5.       -Logikai feladványok: ismét egy egyértelmű kategória.

A feladatok között vannak könnyebbek és nehezebbek. A nehézségi szintjük azonban nincs összefüggésben a szereplőkkel, vagyis ha egy feladat nehezebbnek bizonyul, az nem jelenti azt, hogy a szereplőnek fontos információi vannak, és fordítva: egy könnyű feladat révén is hozzá lehet jutni fontos információkhoz, már ha a szerencse úgy hozza. 

Sok sikert kívánok hozzá, és boldog karácsonyt! J 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkdzs.blog.hu/api/trackback/id/tr611627014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása